PUUR Cranberry / urinewegen hond en kat

23,95 incl. BTW

PUUR CranberryĀ 

Voedingssupplement voor een gezonde blaas en urinewegen.

Bij de hond is de meest voorkomende oorzaak van een ongezonde blaas een bacteriƫle infectie: bacteriƫn dringen via de plasbuis de blaas binnen en vermenigvuldigen zich daar. Vaak kost urineren veel moeite en zijn het hele kleine plasjes. De urine kan troebel zijn en er kan ook bloed inzitten. Soms doet plassen zichtbaar pijn. Om te voorkomen dat een blaasontsteking de kans krijgt zich uit te breiden naar de nieren, wordt meestal antibiotica ingezet. Blaasontstekingen hebben echter de neiging om vaker terug te komen. Het herhaaldelijk inzetten van antibioticakuren is om meerdere redenen, waarvan antibioticaresistentie er ƩƩn is, niet aan te raden.

Voor dieren met een gevoelige blaas wordt dan ook geadviseerd om preventief elke dag 1 capsule toe te dienen

Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit en voor ruim voldoende vers drinkwater.

Beschrijving

PUUR CranberryĀ 

Cranberry en vitamine C

Veenbes en ascorbinezuur/ascorbaat

Het sap van de cranberry (veenbes, Vaccinium macrocarpon) wordt door de amerikaanse indianen al generaties lang gebruikt ter behandeling van zowel acute als chronische urineweginfecties bij vrouwen. Bijzonder populair is de cranberry geworden ter preventie van cystitis.

De sterk zure en bittere smaak van het sap, evenals het hoge looizuurgehalte, wat een droog gevoel in de mond geeft, weerhoudt sommige mensen echter van het gebruik van cranberrysap. Daarnaast kunnen bij het gebruik van het sap bijwerkingen optreden in de vorm van maagklachten of diarree. Het aanbieden van cranberrysap in capsulevorm, ondersteund met ascorbinezuur, blijkt de therapietrouw echter duidelijk te bevorderen.

Het in cranberry aanwezige hippuronzuur heeft een bacteriostatische werking en wordt door sommige onderzoekers verantwoordelijk gehouden voor de werking tegen cystitis en/of ontstekingen van de nieren en urinewegen. Andere wetenschappers hebben aangegeven dat het sap een remmende werking heeft op de adhesie van bacteriƫn aan de blaaswand, met als gevolg dat de bacteriƫn direct via de urine worden uitgescheiden alvorens ze ook maar enige schade kunnen aanrichten.

Een onderzoeksteam onder leiding van Blatherwich en Long ontdekte per toeval dat de urine van personen die een grote hoeveelheid cranberrysap innamen, zuurder werd. In theorie zou deze verzuring de urinewegen ongeschikt maken voor verblijf van bacteriƫn, daar bacteriƫn een alkalische omgeving prefereren.

Naast cranberrysap blijken ook doseringen van ascorbinezuur in de orde van 3-6 gram per dag effectief te zijn in het remmen van bacteriegroei in de urine. Dit is grotendeels te danken aan het verzurend effect van ascorbinezuur op de urine. Deze verzuring maakt de urinewegen ongeschikt voor verblijf van bacteriƫn, daar bacteriƫn een alkalische omgeving prefereren.

Uit onderzoek bleek dat toevoeging van 1000 mg ascorbinezuur aan cranberrysap de pH van de urine duidelijk verlaagt, helaas niet tot consistent beneden 5,5, de pH die in eerder onderzoek nodig bleek om bacteriedodend te werken. De verwachting is dat hogere doseringen ascorbinezuur de pH nog sterker verlagen.

Extra informatie

Gewicht 0,200 kg
Afmetingen 20 × 20 × 10 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PUUR Cranberry / urinewegen hond en kat” te beoordelen