Geplaatst op Geef een reactie

Maart is de maand van de rui

Rui

Maart is ondertussen halfweg en jullie lieve dierenvrienden zullen het al wel gemerkt hebben… Dit is niet jullie favoriete periode, zeker de mensen met de langharige viervoeters weten meteen waarover we het hebben. Het ruien, wat wil zeggen dat jullie honden of poezen hun wintervacht zijn aan het verliezen en de vacht zich is aan het klaarmaken voor de zomer. Dit brengt veel viezigheid met zich mee, je zal overal in huis wel wat extra pluisjes haar vinden. De stofzuiger wordt vaker bovengehaald om die lastige haartjes uit jullie mooie matten te zuigen.

Dankzij Laveta super van Beaphar hebben wij een hulpmiddel voor jullie. Dit zorgt voor een snelle haaruitval zodat de wintervacht snel verdwijnt, de vacht glanst en uw hond of kat heeft extra energie. Vachtverzorging is van het grootste belang voor uw viervoeter. Als deze slecht verzorgd wordt hebben ze last van klitten, schilfers, jeuk,… noem maar op. Langharigen moeten dagelijks gekamd worden de kortharigen blijf je best vanaf anders creëer je het verkeerde effect en ruit je hond het hele jaar door. Bij twijfel ga je best langs bij je hondentrimmer en die zal je met veel plezier de juiste behandeling voor jouw hond uitleggen. Je kan ons telkens een mailtje sturen aangezien onze Peter Dens zelf hondentrimmer is en alles weet van de juiste producten, juiste kammen,… Ga naar ons contactformulier en stel je vragen of maak een afspraak.

Vachtverzorging

Ga je hond of kat niet nodeloos wassen want als je denkt dat de wintervacht hierdoor verdwijnt, want niets is minder waar. Het is niet goed voor de huid van je hond om hem te veel te wassen. Als dit toch nodig is gebruik dan een speciale honden- of kattenshampoo. Gebruik nooit een gewone shampoo voor jouw huisdier!

Voeding

Ook de voeding is van belang, net als bij de mens, als je hond een evenwichtige voeding krijgt dan zal de vacht meer glanzen en zo zal het ruien niet lang meer duren.

Kort samengevat, evenwichtige voeding en de juiste vachtbehandeling aangevuld met Laveta super van Beaphar zal je helpen door deze lastige maand te komen.

Laat een reactie achter