Beschrijving
Sana-Souplesse
Werkzame bestanddelen per gram
MSM (Methylsulfonylmethaan) – 100mg
Belangrijke organische zwavelverbinding voor onder andere de aanmaak van bindweefseleiwit collageen. Collageen is van belang voor de botten, kraakbeen en huid van de hond en kat. Deze zwavelverbinding ondersteunt ook de aanmaak van het eiwit keratine, van belang voor de huid, nagels en haar.
Glucosamine (HCL) – 75mg
Is goed voor gewrichten en wordt gegeven om de gewrichten soepel te houden en ondersteunt de opbouw van het kraakbeen. In combinatie met chondroïtine stimuleert glucosamine de aanmaak van nieuw kraakbeen.
Glucosamine en chondroïtine zijn aminozuren die tevens bijdragen aan de remming van kraakbeenbeschadigende enzymen.
Chondroïtine (-sulfaat) – 75mg
Chondroïtine stimuleert de productie van de bouwstenen nodig in het lichaam van de hond en kat die nodig zijn voor gezond kraakbeen. Dit zijn de proteoglycanen, glycosaminoglycanen en collageen in het kraakbeen.
Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel – 50mg
De Nieuw-Zeelandse groenlipmossel is bekend als bron van glucosamine en chondroïtine. Groenlipmossel bevat onder andere vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten, antioxidanten enzymen en Omega-3 vetzuren EPA en DHA. Daarnaast bevat het ook furaanvetzuren en Omega-3-vetzuren zoals ALA, ETE (eicosatrieenzuur), SDA (stearidonzuur), DTA (docosatetraeenzuur) en ETA (eicosatetraeenzuur).
Groenlipmossel draagt bij aan het soepel houden van spieren en gewrichten, het behoud van gezond kraakbeen, de smering van de gewrichten en de aanmaak van kraakbeen.
Magnesium (-fumaraat) – 50mg
Ondersteunt bij het soepel houden van spieren. Daarnaast wordt Magnesium gegeven vanwege de mogelijk positieve invloed op het zenuwstelsel en het concentratievermogen.
Magnesiumfumaraat is een organische verbinding die goed door het dierlijk lichaam kan worden opgenomen.
Bij een magnesiumtekort kan het voorkomen dat honden en katten stramme en vermoeide spieren krijgen en lusteloos worden.
Rozenbottel (poeder) – 50mg
Bevat veel vitamine C en sterkt daarmee het immuunsysteem van de hond. Rozenbottel ondersteunt daarnaast het transport van voedingsstoffen en vocht naar en in het kraakbeen. Zodoende ondersteunt rozenbottel de opbouw en herstel van kraakbeen. Rozenbottel bevordert de aanmaak van collageen van het kraakbeen in de gewrichten. Daarnaast zou Rozenbottel ontstekingsremmende en pijn verlichtende kenmerken kunnen hebben.
Gedroogde blauwe bessen – 25mg
Blauwe bessen zijn van nature rijk aan antioxidanten en bevat vezels, vitamine C en K. Blauwe bosbes zou kunnen helpen bij artrose, maagzweren en suikerziekte.
Vitamine E – 20mg
Draagt bij aan de opbouw en instandhouding van de bespiering en het volume van de spieren. Daarnaast draagt vitamine E bij aan de afvoer van verbrandingsstoffen in de spieren.
Groene Thee (-extract) – 10mg
Groene Thee bevat antioxidanten en kan helpen bij chronische gewrichtsproblemen.
Hyaluronzuur – 1mg
Een essentieel onderdeel van de gewrichtsvloeistof en zorgt voor elasticiteit en smering van de gewrichten. Hyaluronzuur zou kunnen helpen in de verbetering van de gewrichtsmobiliteit van de hond of kat.
Behandelduur & Dosering
Er dient onderscheid te worden gemaakt tussen een kortdurende situatie of een langdurige situatie.
Acuut: minimaal 5 dagen. Wanneer de hond of kat geen tekenen meer vertoond nog 2 à 3 dagen.
Langdurig: meestal is er effect zichtbaar na 7 tot 28 dagen. Is er een zichtbare verbetering dan kan de dosering worden gehalveerd.
Sana Souplesse Plus kan voor langere tijd worden gegeven. Het is bij langdurig geven raadzaam om na uiterlijk iedere twee maanden een week de toedienen te staken. Kijk na deze week of u weer dient te beginnen met toedienen. Als er aanleiding is om direct weer te starten dan kunt u de toediening hervatten.
Hond > 25 kg: 2 x 4 gram per dag – in totaal 8 gram per dag
Hond 10 – 25 kg: 2 x 2 gram per dag – in totaal 4 gram per dag
Hond & Kat 0 – 10 kg: 2 x 1 gram per dag – in totaal 2 gram per dag
Analyse
Ruw eiwit: 6.7%
Ruw vet: 1.9%
Ruwe vezel: 4.6%
As: 4.6%
Water: 8.5%
Interactie en contra-indicatie
Raadpleeg altijd vooraf een dierenarts tijdens de dracht of lactatie. Bijwerkingen of contra-indicaties zijn op dit moment niet bekend.